kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Szwajcaria na słodko

Szwajcarskie czekoladki znane są na całym świecie. Ich delikatny smak jest niepowtarzalny. Wszystko to dzięki składnikom najlepszej jakości. Jednakże Szwajcaria to nie tylko smakowita czekolada. Szwajcarskie desery z pewnością przypadną

Read More

Ziemniaki w nowej odsłonie

Jeszcze kilkadziesiąt lat temu ziemniaki królowały na stołach szwajcarskich chłopów. Powodów było wiele. Do najważniejszych zaliczało się jednak to, że warzywa te były powszechnie dostępne

Read More

Szybko, smacznie i… niezdrowo

Wszyscy dietetycy, programy i czasopisma propagujące zdrową dietę zgodnie ostrzegają, że w kwestii posiłków z pewnością nie należy ufać fast food’om. Czasami jednak trudno się oprzeć, zwłaszcza,

Read More

Kurczak w wersji austriackiej

Drób to kolejny rodzaj mięsa, który jest chętnie spożywany w Austrii. Austriacy mają swoją wersję kurczaka. Potrawa znana jest pod nazwą Backhendl. Przepis ten wywodzi się z XIX

Read More

Sznycel po wiedeńsku

Prawdopodobnie żadne inne danie austriackie nie jest równie popularne, co sznycel wiedeński. To mięsne danie serwowane jest w restauracjach na całym świecie. Mieszkańcy Austrii

Read More

Obiad pod chmurką

Gdy lato w pełni często szkoda słońca i świeżego powietrza na siedzenie w domu, nawet przy posiłkach. A obiad jedzony w gronie rodziny, czy przyjaciół, na świeżym powietrzu, zawsze smakuje

Read More