kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Gołąbki po szwajcarsku

Nasze polskie gołąbki przyrządzamy z mięsa mielonego, który następnie zawijamy w liść kapusty. Trudno zatem wyobrazić sobie inną wersję gołąbków. Tymczasem gołąbki w nowym

Read More

Wakacje na łonie natury

Letnie miesiące to idealny czas, by chociaż na chwilę porzuć pracę w biurze, czy odpocząć od nauki szkolnej i odpocząć z dala od zgiełku wielkiego miasta. Dużo osób wybiera się

Read More

Kuchnia tyrolska

Kuchnia tyrolska zasłynęła z wielu potraw mącznych, w których lubują się mieszkańcy i turyści. Dużą inspiracje dla kuchni tyrolskiej stanowiła kuchnia czeska. W tym regionie Austrii królują knedliki

Read More

Pączki po austriacku

Austriacy mogą pochwalić się narodowymi słodkościami, które znane są na całym świecie. Nie oznacza to jednak, że nie czerpią inspiracji z innych kuchni. W Austrii bardzo popularne są pączki, które

Read More

Posiłek nad chmurami

Lecąc w podróż samolotem często decydujemy się na wielogodzinne przesiadywaniem w jednym miejscu, bez możliwości dłuższych spacerów, czy ruchów. Dodatkowo dochodzi do tego stres

Read More

Kartoffelsalat, czyli klasyczna sałatka ziemniaczana

Ziemniaki zaliczane są do najtańszych warzyw. Niewątpliwą ich zaletą jest również to, że ziemniaki można łatwo uprawiać. Te właśnie cechy przyczyniły się do tego, że z warzyw tych sporządza

Read More