Kategoria: Catering
Gołąbki po szwajcarsku
Nasze polskie gołąbki przyrządzamy z mięsa mielonego, który następnie zawijamy w liść kapusty. Trudno zatem wyobrazić sobie inną wersję gołąbków. Tymczasem gołąbki w nowym
Read MoreWakacje na łonie natury
Letnie miesiące to idealny czas, by chociaż na chwilę porzuć pracę w biurze, czy odpocząć od nauki szkolnej i odpocząć z dala od zgiełku wielkiego miasta. Dużo osób wybiera się
Read MoreKuchnia tyrolska
Kuchnia tyrolska zasłynęła z wielu potraw mącznych, w których lubują się mieszkańcy i turyści. Dużą inspiracje dla kuchni tyrolskiej stanowiła kuchnia czeska. W tym regionie Austrii królują knedliki
Read MorePączki po austriacku
Austriacy mogą pochwalić się narodowymi słodkościami, które znane są na całym świecie. Nie oznacza to jednak, że nie czerpią inspiracji z innych kuchni. W Austrii bardzo popularne są pączki, które
Read MorePosiłek nad chmurami
Lecąc w podróż samolotem często decydujemy się na wielogodzinne przesiadywaniem w jednym miejscu, bez możliwości dłuższych spacerów, czy ruchów. Dodatkowo dochodzi do tego stres
Read MoreKartoffelsalat, czyli klasyczna sałatka ziemniaczana
Ziemniaki zaliczane są do najtańszych warzyw. Niewątpliwą ich zaletą jest również to, że ziemniaki można łatwo uprawiać. Te właśnie cechy przyczyniły się do tego, że z warzyw tych sporządza
Read More