kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
www.drinksafe.pl koncentrat białka grochowego

Stacja Polsat postanowiła zdyskontować pozyskanie do współpracy Amaro pełniej aniżeli ograniczając się wyłącznie do „Top Chefa”.

Zadomowił się on na stałe w ramówce kanału, ale widzowie oczekiwali wciąż więcej – producenci postanowili im to dać.

Gdy upubliczniono zapowiedź o stworzeniu rodzimej wersji słynnego „Hell’s Kitchen” momentalnie pojawiły się spekulacje, że główną postacią i prowadzącym show zostanie szef Atelier Amaro.

Wątpliwości narastały, aż w końcu ogłoszono, że zdobywca jedynej polskiej Gwiazdki Michelin będzie gwiazdą „Piekielnej Kuchni”.

Tym samym już na dobre przylgnęła do Amaro łatka „polskiego Ramsaya”, ponieważ to właśnie Gordon nadał kształt formule tego programu jako jego pierwszy prowadzący.

Wielki sukces kolejnych sezonów „Hell’s Kitchen” w Stanach Zjednoczonych sprawił, że format prędko trafił na eksport i zaczął być emitowany i produkowany w telewizjach na całym świecie.

W Polsce Amaro okazał się nie mniej charakterny niż Ramsay i w niczym nie ustępuje mu wiedzą i warsztatem.