kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
Wino na randkę http://alegloria.pl/

Jednym z kluczowych argumentów potwierdzających fakt, że Gordon Ramsay zna się na kuchni lepiej od przeciętnego kucharza są wyróżnienia, które uzyskały prowadzone przez niego lokale. Mowa o kultowych Gwiazdkach Michelin, które są najbardziej pożądanym laurem wśród wszystkich wyróżnień dla gastronomii.

rynek.powerboat.com.pl

Uzyskanie gwiazdki nie jest rzeczą łatwą. Trzeba wykazać się najwyższym kunsztem przyrządzanych potraw, idealną obsługą, oryginalnym podejściem i innowacyjnością. Ważna jest także warstwa wizualna, którą można zobaczyć np. na http://alegloria.pl/

Samo „dobre gotowanie” nie wystarczy, aby zawojować komisję, która decyduje o przyznaniu gwiazdek. Po zdobyciu tych laurów akcje Ramsaya jako postaci w świecie kulinarnym poszybowały w górę.

Uzyskanie nawet jeden gwiazdki sprawia, że kucharz i restaurator przestaje być postacią o znaczeniu lokalnym. Odtąd restauracja kojarzona z jego nazwiskiem znajdzie się na liście miejsc wartych odwiedzenia w kulinarnych przewodnikach wydawanych na całym świecie.

Są pasjonaci, którzy takiej turystyce szlakiem najlepszych knajp się oddają. Ramsay jest dla nich jednym z kluczowych nazwisk.