kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
Hiszpania na talerzu

Szukając inspiracji kulinarnych warto zagłębiać się nie tylko w nowe książki czy blogi z przepisami, ale również w świat i podróże, które mogą przynieść nam znakomite pomysły, które odnajdą się w naszej kuchni.

Wśród krajów, które warto odtworzyć na talerzu z pewnością znajduje się Hiszpania, której dania idealnie pasują na kolację.

A co warto przyrządzić na kolację w hiszpańskim klimacie? Przede wszystkim warto sięgnąć po owoce morza, z których możemy przygotować paellę, w której świetnie odnajdą się kalmary, krewetki i małże w warzywami oraz krewetki zapiekane z masłem, czosnkiem i natką pietruszki.

Inspirując się Hiszpanią, możemy zaserwować na kolacji pieczone pomidory z cielęciną i tymiankiem czy też chłodnik pomidorowo- migdałowy z pieczywem tostowym.

Dla łasuchów możemy natomiast przygotować hiszpańskie racuszki ze skórką cytryny polane białą czekoladą.

Nie ulega wątpliwości, że smaki Hiszpanii znakomicie odnajdą się w kolacyjnym menu.

Warto więc zainspirować się hiszpańskim klimatem i niepowtarzalnym aromatem potraw z tamtego rejonu.