kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Mięsny pasztet po staropolsku

Staropolski pasztet musi być przygotowany w odpowiednich proporcjach. Do jego przygotowania potrzebne będzie po 50 dag wieprzowiny, cielęciny, boczku oraz 40 dag wątróbki

Read More

Matjas z papryką i sosem musztardowo-majonezowym

Przepisy na matjasa nie muszą być skomplikowane, by zaskakiwać pełnią smaku. Tak jest w przypadku matjasa z papryką w sosie musztardowo-majonezowym. Jak przygotować

Read More

Sposób na szybką sałatkę

Matjas to przepyszna odmiana śledzia. Nic dziwnego, że istnieje tak wiele przypisów na przygotowanie matjasa. Większość z nich nie wymaga dużego wysiłku. To dodatkowa zaleta

Read More

Ramsay to biznes

Kariera jaką zrobił Gordon Ramsay ma daleko idące konsekwencje dla niego samego i jego bliskich. Przeważnie są to konsekwencje bardzo pozytywne, ponieważ uznany kucharz i medialny showman wciąż otrzymuje

Read More

Ziemniaczano śledziowy miks

Jakie są dwa najpopularniejsze produkty spożywcze w Polsce? Bez odpowiednich statystyk niełatwo odpowiedzieć na to pytanie, jednak bez pudła można strzelać, że wysoko na liście znajdują się śledzie oraz

Read More

Staropolska uczta – golonka

Możesz urządzić sobie ucztę w staropolskim stylu. Na stole musi znaleźć się oczywiście golonka. By golonka dobrze smakowała, niezbędne jest jej właściwe przyrządzenie.

Read More