Kategoria: Jedzenie
Rosół po staropolsku
Rosół nazywany jest królową wszystkich zup. Gości na polskich stołach przy różnych okazjach. Choć jest nieskomplikowanym daniem, wymaga odpowiedniej receptury, by zachwycać swoim aromatem. Do dzisiaj uważa się, że rosół
Read MoreSzare kluski, czyli w staropolskiej kuchni
Szare kluski lub kluski ziemniaczane zawdzięczają swoją nazwę barwie, jaką przyjmują. Swój szary kolor zawdzięczają surowym startym ziemniakom, które ciemnieją podczas obróbki.
Read MoreGroch z kapustą po staropolsku
Groch z kapustą najczęściej widziany jest na wigilijnym stole. Amatorzy tej potrawy mogą ją jednak przygotować bez względu na okazję. Każdy dzień jest dobry, by rozsmakować się w staropolskiej
Read MoreCharyzmatyczna Magda Gessler
Największy sukces spośród medialnych gwiazd związanych z kuchnią odniosła w Polsce Magda Gessler. Uznana restauratorka od wielu lat funkcjonowała na styku świata dobrej kuchni i mediów.
Read MoreKotlety schabowe w staropolskim wydaniu
Tradycyjne schabowe to danie, które często gości w polskich domach. Znane od wielu lat i wciąż chętnie przyrządzane. Schab po staropolsku to doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Cztery
Read MoreMięsny pasztet po staropolsku
Staropolski pasztet musi być przygotowany w odpowiednich proporcjach. Do jego przygotowania potrzebne będzie po 50 dag wieprzowiny, cielęciny, boczku oraz 40 dag wątróbki
Read More