kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Rosół po staropolsku

Rosół nazywany jest królową wszystkich zup. Gości na polskich stołach przy różnych okazjach. Choć jest nieskomplikowanym daniem, wymaga odpowiedniej receptury, by zachwycać swoim aromatem. Do dzisiaj uważa się, że rosół

Read More

Szare kluski, czyli w staropolskiej kuchni

Szare kluski lub kluski ziemniaczane zawdzięczają swoją nazwę barwie, jaką przyjmują. Swój szary kolor zawdzięczają surowym startym ziemniakom, które ciemnieją podczas obróbki.

Read More

Groch z kapustą po staropolsku

Groch z kapustą najczęściej widziany jest na wigilijnym stole. Amatorzy tej potrawy mogą ją jednak przygotować bez względu na okazję. Każdy dzień jest dobry, by rozsmakować się w staropolskiej

Read More

Charyzmatyczna Magda Gessler

Największy sukces spośród medialnych gwiazd związanych z kuchnią odniosła w Polsce Magda Gessler. Uznana restauratorka od wielu lat funkcjonowała na styku świata dobrej kuchni i mediów.

Read More

Kotlety schabowe w staropolskim wydaniu

Tradycyjne schabowe to danie, które często gości w polskich domach. Znane od wielu lat i wciąż chętnie przyrządzane. Schab po staropolsku to doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Cztery

Read More

Mięsny pasztet po staropolsku

Staropolski pasztet musi być przygotowany w odpowiednich proporcjach. Do jego przygotowania potrzebne będzie po 50 dag wieprzowiny, cielęciny, boczku oraz 40 dag wątróbki

Read More