kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Staropolska piwna polewka na śniadanie

Piwna polewka to staropolskie danie, które chętnie jadano podczas śniadań. Taką polewkę można oczywiście jeść o każdej porze. Warto odświeżyć tradycyjne polskie smaki i przyrządzić polewkę piwną. Przygotowanie

Read More

Arogancja, którą pokochały miliony

Charakter Ramsaya nie ma prawa podobać się wszystkim, stąd restaurator dorobił się sporej rzeszy osób nastawionych do niego antypatycznie. Siła kompetencji i sukcesy na koncie robią jednak

Read More

Warstwowa sałatka śledziowa

Gdy sałatkę ułoży się warstwami, wygląda ona znacznie atrakcyjniej. Najlepiej sprawdź to własnej skórze i przygotuj warstwową sałatkę, której głównym składnikiem jest matjas.

Read More

Zaczęło się od Ramsaya

Cała wielka moda na programy kulinarne, w których kluczową rolę odgrywa jedna charyzmatyczna postać wzięła się od jednego człowieka. Uchodzi on za jedną z żywych

Read More

Matjas w wielu kolorach

Sam matjas nie wyróżnia się szczególnie jeśli chodzi o kolorystykę. Jednak w ten sposób może wyróżniać się sałatka śledziowa, jeśli tylko dobierzemy odpowiednie składniki. Jednym ze sposobów na matjasa jest

Read More

Staropolski kapuśniak z wołowiną

Nie tylko bigos zajmuje ważne miejsce w staropolskim menu. Do dań przyrządzanych z kapusty zalicza się również kapuśniak. W menu góralskim znane pod nazwą „kwaśnica”

Read More