kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Matjas z brzoskwinią

Śledź doskonale nadaje się do rozmaitych połączeń. Niektóre z nich mogą być bardzo zaskakujące. Najlepszym przykładem jest matjas z ryżem i brzoskwinią. Brzmi ciekawie? Jeśli

Read More

Sałatka śledziowa na Boże Narodzenie

Boże Narodzenie to święto, które słynie z przygotowywania wielu interesujących potraw. Oraz z tego, że dostajemy paczki na święta dla pracowników. Niektórzy trzymają się tradycyjnej liczby dwunastu dań, inni stawiają po prostu

Read More

Inni „telewizyjni” kucharze

Ktoś mógłby pomyśleć, że kulinarne gwiazdy w naszym kraju ograniczają się wyłącznie do Magdy Gessler i Wojciecha Amaro, jednak nie jest to prawda. Te dwie postacie są z pewnością obdarzone

Read More

Barszcz czerwony w staropolskim wydaniu

Staropolski barszcz czerwony podawany jest z porcją ubitych ziemniaków. Barszcz można podawać również z uszkami, makaronem czy krokiecikami. By przyrządzić te staropolskie danie, należy obrać,

Read More

Matjasy z czosnkiem w oleju

Matjasy z czosnkiem w oleju to potrawa bardzo prosta do przygotowania. Większość czynności sprowadza się do krojenia oraz mieszania. Jeśli chcesz zaserwować gościom smakołyk własnej

Read More

Ziemniaczane gołąbki w staropolskim stylu

Gołąbki w sosie pomidorowym to jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw kuchni polskiej. Od lat gości na polskich stołach, od święta i na co dzień. Popularne są przede

Read More