kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Wyobraźnią masowego odbiorcy rządzą ludzie, którzy czymś się wyróżniają. Wyraziste osobowości pełne dynamizmu, gdy pojawiają się na telewizyjnym ekranie działają hipnotyzująco i sprawiają, że ludzie chcą ich słuchać i im zaufać.

To dotyczy bardzo różnych dziedzin. Ponieważ sfera kulinarna jest w telewizji bardzo silnie obecna, to w naturalny sposób na medialnym horyzoncie pokazują się postacie, które mają do zaoferowania wiele interesujących rzeczy.

www.wadowice.malopolska.pl

Najczęściej na ekranach królują praktycy zawodu, a więc kucharze i restauratorzy. Jest ich bardzo wielu, ale tylko pojedyncze nazwiska przebijają się w mediach.

Rzadko jest to dziełem przypadku. Są to najczęściej osoby o bardzo ugruntowanej pozycji zawodowej, które można łatwo przekuć do formatu autorytetu.

Nie bez znaczenia jest także ich pozycja towarzyska i szerokie kontakty w świecie mediów, dzięki którym mogą liczyć na intratne kontrakty i dobry marketing. Kombinacja wiedzy, talentu i widowiska skutkuje późniejszymi sukcesami.

Przykłady mamy w kraju i za granicą.