kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Współcześnie najwygodniejsze miejsce na posiłki musi mieć przede wszystkim łatwe połączenie z kuchnią. Często jednak w samym pomieszczeniu kuchennym nie ma miejsca na postawienie dużego stołu, gdzie zmieściłaby się cała rodzina. Ale można pomyśleć nad zaaranżowaniem na jadalnię pomieszczenia między kuchnią, a salonem. Pomieszczenie takie ma wiele zalet.

rehabilitacja.ealergie.com.pl

Przede wszystkim to, że znajduje się blisko kuchni – można szybko i wygodnie przenieś jeszcze ciepłe posiłki i podać domownikom lub gościom. Kolejna sprawa to fakt, że podczas przygotowywania jedzenia, czy w przerwie między daniami, nie traci się kontaktu z osobami siedzącymi przy stole. Dyżurny kucharz nie musi być więc odizolowany od reszty, co daje obu stron duży komfort i znacznie uprzyjemnia wspólne jedzenie. Przestrzeń między stołem, a bałaganem kuchennym można przedzielić na przykład barkiem lub średniej wielkości blatem, dodając trochę intymności, jednocześnie zapewniając integrację obu pomieszczeń, a w razie potrzeby, można tak przemieścić meble, by powiększyć salon.

Tak na wypadek większych uroczystości.