kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
Posiłek nad chmurami

Lecąc w podróż samolotem często decydujemy się na wielogodzinne przesiadywaniem w jednym miejscu, bez możliwości dłuższych spacerów, czy ruchów. Dodatkowo dochodzi do tego stres spowodowany faktem, że wiele osób boi się wysokości i uznaje wejście na pokład za najprzykrzejszą konsekwencję wakacji.

Co zrobić, gdy pod gradobiciem tak mocnych wrażeń zechce się jeść? Samolot może również stanowić wygodne miejsce na posiłki, pomimo całej stresogenności sytuacji. Rozkładane stoliki, wygodne fotele i zapierający dech w piersiach widok – można zwracać uwagę na te pozytywne szczegóły, zapominając o tym, że unosimy się wiele kilometrów nad ziemią.

Często linie lotnicze dostosowują menu pod pasażerów, można zamówić więc potrawy wegetariańskie lub dania bezglutenowe, nie trzeba się martwić o przyrządzanie posiłku samemu, co jest niesamowitym plusem. A ponad to przegryzanie samolotowych przekąsek może zredukować stres związany z podróżą.

Również rejsowe linie lotnicze oferują darmowe jedzenie podczas lotu, tak na ciepło, jak i na zimno. Trzeba więc korzystać z okazji.