kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
www.arboretum-ladek.pl www.vitrostore.pl

Będąc w pracy często ledwo znajdujemy czas na drugie śniadanie, czy obiad. Zwłaszcza w dużych korporacjach często w firmie spędza się większość dnia i wychodzi dopiero późnym popołudniem, a wiadomo, że każdy, by sprawnie i efektywnie funkcjonować musi dostarczyć organizmowi odpowiednią dawkę wartości odżywczych.

Gdzie więc najlepiej jeść posiłki podczas pracy? Można skorzystać ze stołówki zakładowej. Jeśli istnieje taka możliwość stołówki mogą zapewnić miejsce, gdzie można smacznie zjeść obiad, czy lunch, a jednocześnie odstresować się wraz z kolegami z pracy.

Często obiady takie dofinansowane są przez kierownictwo, tym bardziej opłaca się korzystać z usług stołówek. Czasami jednak nie ma takiej możliwości lub pośpiech w pracy sprawie, że nie udaje się wyrwać nawet kwadransa na swobodny lunch.

Drugie śniadanie przy biurku nie jest jednak najwygodniejszym pomysłem, a badania pokazują, że ponad 70 % nadal zjada w pracy jedzenie przynoszone z domu – warto mieć więc w firmie osobne pomieszczenie, gdzie można zrobić kawę, usiąść i chociaż przez chwilę cieszyć się spokojem.