kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
Wakacje na łonie natury

Letnie miesiące to idealny czas, by chociaż na chwilę porzuć pracę w biurze, czy odpocząć od nauki szkolnej i odpocząć z dala od zgiełku wielkiego miasta. Dużo osób wybiera się na wakacje do mniejszych miejscowości, na wieś, gdzie można zebrać myśli, pooddychać świeżym powietrzem, a przede wszystkim zjeść trochę świeżych warzyw, owoców i domowego jedzenia. Kto powiedział, że sad, czy łąka nie mogą być wygodnym miejscem na jedzenie? Zrywając jabłka, czy gruszki prosto z drzewa zapewnimy sobie codzienną dawkę witamin i wartości odżywczych, a jednocześnie smacznie zjemy na świeżym powietrzu i nałapiemy trochę promieni słonecznych.

Zbieranie owoców samemu, czy przyrządzanie warzyw zebranych własnoręcznie na ogródku może sprawić prawdziwą przyjemność. Dzięki temu nawet jedzenie na stojąco, czy na trawce, w cieniu drzewa, może okazać się niesamowitym i smacznym przeżyciem. Można też spróbować lokalnych wyrobów, często miejscowości szczycą się na przykład domowej roboty dżemami, miodem, powidłami, czy różnymi gatunkami mięsa.

Nawet nie wyjeżdżając z Polski można odkrywać inną kuchnię i inne smaki.