kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
dieta.wpodróży.org.pl

Kolacja powinna być lekka i smaczna, dlatego przygotowując ją warto wziąć pod uwagę zupy. Ostatnimi czasy serca Polaków podbijają zupy krem, które swoim smakiem, zapachem i konsystencją sprawiają, że posiłek staje się syty i niezwykle apetyczny. Warto więc pomyśleć o przyrządzeniu zupy krem na kolację.

Przygotowanie zupy krem jest niezwykle proste oraz szybkie. Ponadto daje nam możliwość wykorzystania sezonowych warzyw, przez co danie jest zdrowe i pozbawione konserwantów. W zależności od pory roku, możemy przygotować krem, który nas rozgrzeje w jesienne wieczory czy też ochłodzi po letnim, upalnym dniu.

Niezwykłą popularnością w Polsce cieszą się kremy przyrządzane z dyni i cukini, które możemy doprawić wedle preferencji imbirem, chrzanem czy koprem. Równie lubiane są także kremy z brokuł, kalafiora czy zielonego groszku. W konsystencji kremu możemy przyrządzić również znane zupy z grzybów czy pomidorów.

Zupy krem to wspaniała alternatywa dla dań typu fast food, które możemy zaserwować na kolację. Szybkie przyrządzenie, możliwość wykorzystania naturalnych produktów oraz indywidualny dobór ziół sprawiają, że zupy krem świetnie odnajdują się w każdym polskim domu.