Inni „telewizyjni” kucharze

Inni „telewizyjni” kucharze
przetworzone warzywa
kufle jednorazowe

Ktoś mógłby pomyśleć, że kulinarne gwiazdy w naszym kraju ograniczają się wyłącznie do Magdy Gessler i Wojciecha Amaro, jednak nie jest to prawda. Te dwie postacie są z pewnością obdarzone wielką charyzmą i jako takie zapisały się w świadomości masowego odbiorcy. Oboje mieli jednak swoich poprzedników, którzy całkiem skutecznie poczynali sobie pomiędzy garnkami a telewizyjną kamerą. Wciąż aktywni na niwie medialnej są Karol Okrasa oraz Pascal Brodnicki. Ostatnio nawet współpracują, będąc twarzami kampanii reklamowej jednej z największych sieci handlowych.

Obaj prowadzili i wciąż prowadzą autorskie programy o gotowaniu, które spotkały się z wielkim zainteresowaniem widzów. Młodzi i dynamiczni nie stronili nigdy od łączenia tradycyjnej kuchni polskiej i europejskiej z nowoczesnymi trendami. Dzięki temu stali się kulinarnymi idolami młodzieży, która zaczęła interesować się gotowaniem. Jeszcze wcześniej popularność zdobył Maciej Kuroń. Syn legendarnego Jacka Kuronia prowadził swoją audycję w pierwszych latach istnienia stacji TVN.

Skupiał się głównie na potrawach rodzimej kuchni.