Kolacja z grillem w tle

pierzga
Kiedy zaczyna się robić ciepło, a dni stanowczo się wydłużają doskonale wiemy, że nadchodzi czas przyjęć w ogrodzie przy grillu.
Kolacje w ogrodzie mają swój niepowtarzalny klimat, przez co zachęcają do długich rozmów i spożywania aromatycznego jedzenia.
A jakie potrawy z grilla najlepiej przygotować na przyjęcie na świeżym powietrzu? Nie ulega wątpliwości, że wszystkim mięsożercom do gustu przypadną żeberka w sosie miodowym czy też karkówka marynowana w ziołach.
Równie dużym zainteresowaniem powinny cieszyć się także szaszłyki z kurczaka w sosie orzechowym.
Natomiast z myślą o osobach, które za mięsem nie przepadają możemy przygotować bakłażany lub cukinie nadziewane kurkami czy też camembert podawany z musem z malin lub żurawiną.
Kolacja z grillem w tle to gwarancja fantastycznego spotkania towarzyskiego i smacznych potraw, do przyrządzenia których nie potrzebujmy dużo czasu ani skomplikowanych umiejętności.
Jest to więc świetne rozwiązanie dla każdego amatora ogrodowych przyjęć i ciekawych smaków.
Przeczytaj również: Sałatka z grillowanym łososiem
Przeczytaj również: Mintaj w złocistej panierce - jak zrobić?
Przeczytaj również: Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi