Kuchnia włoska w kolacyjnym menu

sok z buraka
Kuchnia włoska rozkochała w sobie cały świat, który z ogromną przyjemnością zajada się makaronami przyrządzanymi na różne sposoby i pizzą z aromatycznymi ziołami.
Nie dziwi więc nikogo fakt, że i w Polsce kuchnia ta ma swoich licznych zwolenników.
A jakie dania kuchni włoskiej możemy zaserwować na kolację? Przede wszystkim mule w białym winie i pomidorach podawane z aromatyczną bazylią i pietruszką, które odnajdą się zarówno w menu codziennej uczty rodzinnej, jak i specjalnych potraw na rozmaite okazje.
Warto też spróbować swoich sił w przyrządzaniu gnocchi, czyli włoskich klusek ziemniaczanych, które w towarzystwie borowików zdobędą serce nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Inspirując się włoskim klimatem możemy przyrządzić również risotto cytrynowe z łososiem lub prawdziwą pizzę na puszystym cieście.
Kuchnia włoska, choć często kaloryczna, jest kuchnią bazującą na naturalnych składnikach i ciekawych połączeniach ziół i przypraw.
Dlatego też warto wprowadzić jej dania do kolacyjnego menu domowego.
Zapraszamy do naszej restauracji https://frontiera.pl/
Przeczytaj również: Sałatka z grillowanym łososiem
Przeczytaj również: Mintaj w złocistej panierce - jak zrobić?
Przeczytaj również: Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi