Mięsny pasztet po staropolsku

pizzeria białystok
Piekarniki
Piekarniki
Staropolski pasztet musi być przygotowany w odpowiednich proporcjach. Do jego przygotowania potrzebne będzie po 50 dag wieprzowiny, cielęciny, boczku oraz 40 dag wątróbki cielęcej. Oprócz tego 5 jajek, parę kromek bułki, cebula, kilka suszonych grzybów i różne przyprawy. Wieprzowinę, cielęcinę i boczek umyj i pokrój w dość grubą kostkę. Mięso podsmaż na patelni i przełóż do garnka. Obierz cebulę i pokrój w plastry. Grzyby namocz i ugotuj. Dodaj do garnka z mięsem i dopraw mieloną gałką muszkatołową, dodaj listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprz. Wszystko duś pod przykryciem przez około 2 godziny. Dopiero, gdy mięso zmięknie, zdejmij garnek z ognia i dodaj plasterki bułki. Poczekaj, aż wystygnie. Wymocz wątróbkę cielęcą w mleku i duś pod przykryciem przez 20 minut. Wątróbkę wraz z zawartością garnka z mięsem dwukrotnie zmiel w maszynce. Do masy dodaj 5 jajek, przypraw solą, zmielonym zielem angielskim oraz gałką muszkatołową i starannie wymieszaj. Formę, do której przełożysz mięsną masę, wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza, przełóż masę do formy i wstaw do piekarnika. Piecz około 40 minut.
Przeczytaj również: Sałatka z grillowanym łososiem
Przeczytaj również: Mintaj w złocistej panierce - jak zrobić?
Przeczytaj również: Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Polecane artykuły
Czysty jak Hindus?
http://zlotylin.pl/przyjecia-okolicznosciowe/
Dość powszechne jest przekonanie, że Indie są nie tylko krajem barwnym i głośnym, ale również… brudnym. Trudno się dziwić, skoro mowa o miejscu, gdzie po ulicach swobodnie spacerują krowy, a gęstość zaludnienia sięga niemal trzystu siedemdziesięciu osób
Gołąbki po szwajcarsku
https://basiabasia.pl/produkt/basiabasia-pasta-sezamowa-tahini/najlepszy catering tarnów
Nasze polskie gołąbki przyrządzamy z mięsa mielonego, który następnie zawijamy w liść kapusty. Trudno zatem wyobrazić sobie inną wersję gołąbków. Tymczasem gołąbki w nowym wydaniu są powszechnie znane i lubiane
Gwiazda rodzimego Hell's Kitchen
koncentrat białka grochowego
Stacja Polsat postanowiła zdyskontować pozyskanie do współpracy Amaro pełniej aniżeli ograniczając się wyłącznie do „Top Chefa”.
Zadomowił się on na stałe w ramówce kanału, ale widzowie oczekiwali wciąż więcej – producenci postanowili im to dać.
Gdy upubliczniono zapow
Gwiazdki Michelin nieprzypadkowe
Miód lipowyfartuch bawełniany damski
Jednym z kluczowych argumentów potwierdzających fakt, że Gordon Ramsay zna się na kuchni lepiej od przeciętnego kucharza są wyróżnienia, które uzyskały prowadzone przez niego lokale. Mowa o kultowych Gwiazdkach Michelin, które są najbardziej pożądanym laurem wśró