Artykuły
Śledzie z czosnkiem
https://visgrana.eu/restauracjamlodapolka.pl Śledź jest zdecydowanie zdrowym produktem spożywczym. To samo można powiedzieć o czosnku. Czosnek jest jednym z babcinych sposobów na wyleczenie przeziębienia czy wzmacnianie odporności. Co powiesz na to, by połączyć te dwa bardzo zdrowe produkty w jeden
W stołówce, czy przy biurku?
www.vitrostore.plnajlepszy catering tarnów Będąc w pracy często ledwo znajdujemy czas na drugie śniadanie, czy obiad. Zwłaszcza w dużych korporacjach często w firmie spędza się większość dnia i wychodzi dopiero późnym popołudniem, a wiadomo, że każdy, by sprawnie i efektywnie funkcjonować musi dosta
Litwa – kuchnia z historią
www.wowdevshop.comhttps://bistronatalerzu.pl/ Litwa jest krajem o bardzo skomplikowanej historii. Niemały wpływ na kształt jej współczesnej kuchni miały państwa ościenne, a także ludy wchodzące w skład Wielkiego Księstwa Litewskiego – białoruskie, żydowskie, ukraińskie, tatarskie oraz polskie. W pot
Staropolski żur z grzybami
rotawirusy.infohttps://visgrana.eu/ Staropolski żurek wciąż gości na stołach, a szczególnym powodzeniem cieszy się podczas Świąt Wielkiej Nocy. Staropolska receptura przygotowania sprawia, że jest nie tylko smaczny, ale i sycący. Aby przygotować żurek po staropolsku, przygotuj pół litra kwasu na żur
Drożdżowa babka szafranowa, czyli staropolskie wypieki
www.2012gniewojca.plhttps://exeller.be/produkt/exelsoy-960-izolat-bialka-sojowego-do-produktow-wegetarianskich/ Babka drożdżowa to tradycyjny, słodki element świątecznego stołu. Nie trzeba jej jednak przygotowywać wyłącznie z okazji świąt. Dla amatorów słodkich babek, każda okazja jest dobra do jej
Schab ze śliwkami na staropolskim stole
https://basiabasia.pl/maslo-orzechowe-a-odchudzanie-2/czekolada dekoracyjna tort Staropolski schab ze śliwkami to potrawa znana przede wszystkim ze świątecznych stołów. Ale nie musi być wyłącznie przyrządzana od święta. W staropolskiej kuchni mięso podawano zarówno na ciepło jak i na zimno. Smakuje
Włochy – ojczyzna lodów i nie tylko
uniformy pracownicze Niemal na całym świecie możemy zakupić przysmak, który powszechnie nazywany jest lodami włoskimi. Te występujące w postaci zakręconego stożka, podawanego w wafelku, faktycznie wywodzą się z Włoch. Warto jednak wiedzieć, że ten kraj jest również ojczyzną wielu innych słodkich pr
Ziemniaczano śledziowy miks
https://visgrana.eu/szkolenia kuchnia włoska poznań Jakie są dwa najpopularniejsze produkty spożywcze w Polsce? Bez odpowiednich statystyk niełatwo odpowiedzieć na to pytanie, jednak bez pudła można strzelać, że wysoko na liście znajdują się śledzie oraz ziemniaki. Te pierwsze to częsta zakąska, a r
Ukraińskie przysmaki: barszcz i pierogi
rodzinny obiad warszawahttps://bistronatalerzu.pl/sroda-wielkopolska Kuchnia ukraińska słynie na świecie nie tylko z pulchnych placuszków i gorących bułeczek. Jest znana również z wyśmienitych pierogów, a także przepysznych zup. Przygotowywane w tradycyjny, domowy sposób, mogą zaspokoić podniebienie
Gluhwein po austriacku
szkoleniana5.pl Grzane wino to bardzo popularny trunek w wielu krajach europejskich i nie tylko. Spożywane jest przeważnie w chłodne jesienne i zimowe wieczory. W krajach niemieckojęzycznych grzane wino znane jest pod nazwą Gluhwein. W zależności od kraju spożywa się je w różnych wersjach. W Niemcz
Warstwowa sałatka śledziowa
https://exeller.be/produkt/ripro-80-300-koncentrat-bialka-ryzowego/ Gdy sałatkę ułoży się warstwami, wygląda ona znacznie atrakcyjniej. Najlepiej sprawdź to własnej skórze i przygotuj warstwową sałatkę, której głównym składnikiem jest matjas. Jak to zrobić? Na początek zbierz składniki: – filety z m
Nie tylko żabie udka, czyli kuchnia francuska
kubki jednorazoweimprezy okolicznościowe śrem Francuska sztuka kulinarna uchodzi za jedną z najbardziej wykwintnych na świecie. Jednocześnie nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem wśród zwykłych ludzi, bo kojarzy się z potrawami przeznaczonymi wyłącznie dla wysmakowanych podniebień, głównie żabi