Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

Ziemniaki w nowej odsłonie
Gastronomia, artykuły spożywcze

Ziemniaki w nowej odsłonie

świeże warzywa Jeszcze kilkadziesiąt lat temu ziemniaki królowały na stołach szwajcarskich chłopów. Powodów było wiele. Do najważniejszych zaliczało się jednak to, że warzywa te były powszechnie dostępne i łatwe w uprawie. Ponadto z ziemniaków można było przyrządzić wiele smakowitych potraw. Jednak

Kaczka z jabłkami po staropolsku
Gastronomia, artykuły spożywcze

Kaczka z jabłkami po staropolsku

sklep cukierniczy Kaczka z chrupiącą skórką, przyrządzona po staropolsku to danie mile widziane na stołach, nie tylko od święta. Przygotowania do przyrządzenia potrawy należy zacząć już dzień przed. Umyj kaczkę i zanurz w słonej wodzie na całą noc. Po wyjęciu kaczki z wody i osuszeniu, natrzyj ją pi

Szybko, smacznie i… niezdrowo
Gastronomia, artykuły spożywcze

Szybko, smacznie i… niezdrowo

www.kszielonoczarni.plopakowania papierowe Wszyscy dietetycy, programy i czasopisma propagujące zdrową dietę zgodnie ostrzegają, że w kwestii posiłków z pewnością nie należy ufać fast food’om. Czasami jednak trudno się oprzeć, zwłaszcza, że takie restauracje zwykle oferują jedzenie szybkie, dobre, a

Restauratorzy na korepetycjach
Gastronomia, artykuły spożywcze

Restauratorzy na korepetycjach

świeże warzywa Kiedy Magda Gessler przekracza próg odwiedzanego lokalu, serca pracowników danego miejsca zamierają. Dla właścicieli udział w „Rewolucjach” może być albo receptą na sukces, albo sposobem na druzgocącą klęskę. Formuła audycji zakłada, że akcja poszczególnych odcinków rozgrywa się w mie

Od kucharza do gwiazdy telewizji
Gastronomia, artykuły spożywcze

Od kucharza do gwiazdy telewizji

odzież do gastronomiihttps://visgrana.eu/ Na początku było gotowanie. Gordon Ramsay zaistniał jako kucharz i nie było tak, że od razu stał się wybitną postacią w swoim zawodzie. Był to proces, który trwał dłuższy czas. Najpierw młody Gordon terminował w różnych restauracjach. Poznał swoich pierwsz

Tradycyjnie i nie tylko
Gastronomia, artykuły spożywcze

Tradycyjnie i nie tylko

www.lococatering.plhttps://visgrana.eu/ Miłośników tradycyjnej, konserwatywnej kuchni jest cała masa. I wcale nie jest to wyłącznie polska domena. Każdy kraj na świecie ma swoją rdzenną kuchnię, która kształtowała się na przestrzeni setek i tysięcy lat. Europejczycy są nierzadko zafascynowani kuchn

Kulinarne osobowości
Gastronomia, artykuły spożywcze

Kulinarne osobowości

dallmayr prodomoPizza częstochowa Wyobraźnią masowego odbiorcy rządzą ludzie, którzy czymś się wyróżniają. Wyraziste osobowości pełne dynamizmu, gdy pojawiają się na telewizyjnym ekranie działają hipnotyzująco i sprawiają, że ludzie chcą ich słuchać i im zaufać. To dotyczy bardzo różnych dziedzin.

Obiad pod chmurką
Gastronomia, artykuły spożywcze

Obiad pod chmurką

świeże warzywafartuch na 40 urodziny Gdy lato w pełni często szkoda słońca i świeżego powietrza na siedzenie w domu, nawet przy posiłkach. A obiad jedzony w gronie rodziny, czy przyjaciół, na świeżym powietrzu, zawsze smakuje dużo lepiej. Dlatego przed nadejściem sezonu warto zainwestować w odpowie

Gwiazdki Michelin nieprzypadkowe
Gastronomia, artykuły spożywcze

Gwiazdki Michelin nieprzypadkowe

Miód lipowyfartuch bawełniany damski Jednym z kluczowych argumentów potwierdzających fakt, że Gordon Ramsay zna się na kuchni lepiej od przeciętnego kucharza są wyróżnienia, które uzyskały prowadzone przez niego lokale. Mowa o kultowych Gwiazdkach Michelin, które są najbardziej pożądanym laurem wśró

Ryba przygotowana po staropolsku
Gastronomia, artykuły spożywcze

Ryba przygotowana po staropolsku

kawa bezkofeinowa do ekspresuPizzeria Chorzów Każdą rybę można przygotować w staropolskim stylu. Ale najlepiej nadają się do tego ryby słodkowodne, a w szczególności karp. Do wykonania dania niezbędna będzie również włoszczyzna oraz nieodzowny w kuchni duet – sól i pieprz. Ryba po staropolsku prz

Pierogi z mięsem po staropolsku
Gastronomia, artykuły spożywcze

Pierogi z mięsem po staropolsku

bestbann.comhttps://www.dagrasso.pl/ Polskie pierogi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań naszego kraju. Nic dziwnego, bo już w staropolskim menu zajmowały ważne miejsce. Przyrządzano nie tylko pierogi wytrawne, ale powodzeniem cieszyły się także te ze słodkim nadzieniem. Pierogi gotowano lub

Co warto wiedzieć o grillu
Gastronomia, artykuły spożywcze

Co warto wiedzieć o grillu

www.wolontariat2011.pl Dobrze urządzony grill ma kilka podstawowych reguł, których trzeba się trzymać, by przyjęcie było udane – pyszne jedzenie, grono znajomych i udana pogoda. Tego ostatniego niestety nie można zaplanować, jednak dzięki dwóm pierwszym składnikom i odrobinie szczęścia z pogodą możn