Artykuły

W stołówce, czy przy biurku?
www.vitrostore.plnajlepszy catering tarnów Będąc w pracy często ledwo znajdujemy czas na drugie śniadanie, czy obiad. Zwłaszcza w dużych korporacjach często w firmie spędza się większość dnia i wychodzi dopiero późnym popołudniem, a wiadomo, że każdy, by sprawnie i efektywnie funkcjonować musi dosta

Śledzie z czosnkiem
https://visgrana.eu/restauracjamlodapolka.pl Śledź jest zdecydowanie zdrowym produktem spożywczym. To samo można powiedzieć o czosnku. Czosnek jest jednym z babcinych sposobów na wyleczenie przeziębienia czy wzmacnianie odporności. Co powiesz na to, by połączyć te dwa bardzo zdrowe produkty w jeden

Litwa – kuchnia z historią
www.wowdevshop.comhttps://bistronatalerzu.pl/ Litwa jest krajem o bardzo skomplikowanej historii. Niemały wpływ na kształt jej współczesnej kuchni miały państwa ościenne, a także ludy wchodzące w skład Wielkiego Księstwa Litewskiego – białoruskie, żydowskie, ukraińskie, tatarskie oraz polskie. W pot

Drożdżowa babka szafranowa, czyli staropolskie wypieki
www.2012gniewojca.plhttps://exeller.be/produkt/exelsoy-960-izolat-bialka-sojowego-do-produktow-wegetarianskich/ Babka drożdżowa to tradycyjny, słodki element świątecznego stołu. Nie trzeba jej jednak przygotowywać wyłącznie z okazji świąt. Dla amatorów słodkich babek, każda okazja jest dobra do jej

Staropolski żur z grzybami
rotawirusy.infohttps://visgrana.eu/ Staropolski żurek wciąż gości na stołach, a szczególnym powodzeniem cieszy się podczas Świąt Wielkiej Nocy. Staropolska receptura przygotowania sprawia, że jest nie tylko smaczny, ale i sycący. Aby przygotować żurek po staropolsku, przygotuj pół litra kwasu na żur

Schab ze śliwkami na staropolskim stole
https://basiabasia.pl/maslo-orzechowe-a-odchudzanie-2/czekolada dekoracyjna tort Staropolski schab ze śliwkami to potrawa znana przede wszystkim ze świątecznych stołów. Ale nie musi być wyłącznie przyrządzana od święta. W staropolskiej kuchni mięso podawano zarówno na ciepło jak i na zimno. Smakuje

Ziemniaczano śledziowy miks
https://visgrana.eu/szkolenia kuchnia włoska poznań Jakie są dwa najpopularniejsze produkty spożywcze w Polsce? Bez odpowiednich statystyk niełatwo odpowiedzieć na to pytanie, jednak bez pudła można strzelać, że wysoko na liście znajdują się śledzie oraz ziemniaki. Te pierwsze to częsta zakąska, a r

Ukraińskie przysmaki: barszcz i pierogi
rodzinny obiad warszawahttps://bistronatalerzu.pl/sroda-wielkopolska Kuchnia ukraińska słynie na świecie nie tylko z pulchnych placuszków i gorących bułeczek. Jest znana również z wyśmienitych pierogów, a także przepysznych zup. Przygotowywane w tradycyjny, domowy sposób, mogą zaspokoić podniebienie

Gluhwein po austriacku
szkoleniana5.pl Grzane wino to bardzo popularny trunek w wielu krajach europejskich i nie tylko. Spożywane jest przeważnie w chłodne jesienne i zimowe wieczory. W krajach niemieckojęzycznych grzane wino znane jest pod nazwą Gluhwein. W zależności od kraju spożywa się je w różnych wersjach. W Niemcz

Warstwowa sałatka śledziowa
https://exeller.be/produkt/ripro-80-300-koncentrat-bialka-ryzowego/ Gdy sałatkę ułoży się warstwami, wygląda ona znacznie atrakcyjniej. Najlepiej sprawdź to własnej skórze i przygotuj warstwową sałatkę, której głównym składnikiem jest matjas. Jak to zrobić? Na początek zbierz składniki: – filety z m

Sałatka śledziowa na Boże Narodzenie
fartuch bawełniany damskiwww.smakizroztocza.pl Boże Narodzenie to święto, które słynie z przygotowywania wielu interesujących potraw. Oraz z tego, że dostajemy paczki na święta dla pracowników. Niektórzy trzymają się tradycyjnej liczby dwunastu dań, inni stawiają po prostu na kilka wybranych. Niezal

Nie tylko żabie udka, czyli kuchnia francuska
kubki jednorazoweimprezy okolicznościowe śrem Francuska sztuka kulinarna uchodzi za jedną z najbardziej wykwintnych na świecie. Jednocześnie nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem wśród zwykłych ludzi, bo kojarzy się z potrawami przeznaczonymi wyłącznie dla wysmakowanych podniebień, głównie żabi

Wiosenna kolacja
sklep baristycznyopakowania papierowe Wiosna to pora roku, kiedy świat budzi się do życia, a ludzie odkrywają w sobie ogromne pokłady energii i chęci do życia. Jest to także czas, kiedy mamy znacznie więcej odwagi, która przejawia się także w kuchni. Warto więc poznać kilka ciekawych przepisów na

Grecja – kraina oliwek
http://zlotylin.pl/przyjecia-okolicznosciowe/ W regionach, gdzie latem jest bardzo upalnie, a zimy są łagodne, najpopularniejsze jest lekkostrawne jedzenie. Właśnie dlatego dania kuchni greckiej można zaliczyć do potraw śródziemnomorskich, czyli w dużej mierze składających się z warzyw oraz owoców,

Staropolski chłodnik z botwinki
https://pan-centrum.pl/96-czekoladowe-upominkihttps://exeller.be/produkt/exelsoy-950m-izolat-bialka-sojowego-do-odzywek/ Tradycyjny chłodnik staropolski przyniesie nasycenie i orzeźwienie. Polecany jest przede wszystkim w gorące dni, kiedy potrzebujemy ochłodzenia. Chłodnik przyrządzony według staro

Matjas z ogórkami i jabłkami oraz curry
bestbann.comtacki aluminiowe do żywności Matjasa można przygotować na wiele sposób. Śledź świetnie komponuje się z wieloma składnikami – i to o różnych smakach. Doskonale matjas odnajduje się w daniach pełnych rodzimych akcentów. Produkty takie jak jabłka czy ogórki kiszone chętnie i często spożywam

Kuchnia japońska to nie tylko sushi
www.baliccy-art.plpapierowe pudełka na jedzenie Sushi jest niewątpliwie jedną z najbardziej popularnych potraw kuchni japońskiej. Niemal wszyscy wiedzą, z jakiego azjatyckiego kraju pochodzi. Nie zapominajmy jednak, że gastronomia w Japonii jest znacznie bardziej rozwinięta – zawiera w sobie wiele

Kuchnia turecka
www.studiofbi.pl Kuchnie śródziemnomorskie charakteryzują się tym, że używa się w nich przede wszystkim świeżych składników. Cechują się również lekkością, ale także pasją i celebrowaniem posiłków. W przypadku kuchni tureckiej bardzo specyficzna jest również dowolność w łączeniu smaków i składników.

Jak przygotować zupę grzybową po staropolsku?
www.kaunana.comświeże warzywa Przepisów na zupę grzybową jest bardzo wiele. Jeśli chcesz przygotować staropolską grzybową dla kilku osób potrzebne będą Ci: 4 dag suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, cebula, 3/4 szklanki gęstej śmietany, 10 łyżek kaszy perłowej, natka pietruszki i różne przyprawy.

Matjasa przyrządzaj według gustu
eattofitowoce do biura kraków Niezależnie od tego, jaki znajdziesz sposób na matjasa, pamiętaj, by przyrządzać go według własnego uznania – przynajmniej do pewnego stopnia. Co to oznacza? Matjas to przepyszna, delikatna wersja śledzia. Jest on wyławiany jeszcze przed pierwszym tarłem. Jest wiec to ś

Tajlandia - harmonia pięciu smaków
https://bistronatalerzu.pl/sroda-wielkopolskahttp://zlotylin.pl/przyjecia-okolicznosciowe/ W krajach azjatyckich potrawy muszą być przygotowywane zgodnie z filozofią życiową mieszkańców, którzy dążą do osiągnięcia równowagi. Światopogląd Tajlandczyków ma opierać się na dwóch najważniejszych wartości

Makaron w roli głównej
papierowe tackiAminokwas L-Arginina Kolacja to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia, dlatego nie powinniśmy o niej zapominać. Warto jednak pamiętać o tym, by dania konsumowane przez nas pod koniec dnia były zdrowe, smaczne, a także przygotowane z odpowiednich składników. Takie właśnie posiłki możemy zj

Bliny prosto z Ukrainy!
restauracja na komunięhttps://bistronatalerzu.pl/sroda-wielkopolska Kraje sąsiadujące z Polską w dużej mierze słyną z mącznych, ciężkich potraw. Doskonałym tego przykładem jest narodowa kuchnia Ukrainy. Wiele przekąsek możemy nabyć od sprzedawców na ulicach. Często w ten sposób oferowane są placki z

Sushi, czyli z czym kojarzymy Japonię
antykoncepcja.cywilizacja.com.plrodzinny obiad warszawa Kuchnia japońska jest jedną z najbardziej charakterystycznych sztuk kulinarnych świata. Zawiera w sobie rozmaite potrawy, w dużej mierze przygotowywane z darów oceanu: wodorostów i owoców morza. Cechą wyróżniającą tej kuchni jest również fakt,