Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

Przyrządź bigos w staropolskim stylu
www.baliccy-art.plprzetworzone warzywa Sposobów przygotowywania bigosu jest naprawdę wiele. W każdym domu praktykuje się inny przepis na te tradycyjne polskie danie. W staropolskiej kuchni nie znano koncentratu pomidorowego, dlatego przygotowanie bigosu obywało się bez tego produktu. Zużywano za to

Ramsay to biznes
rodzina.antykoncepcyjnie.com.plhttps://pan-centrum.pl/202-rekawy-cukiernicze-woreczki-cukiernicze Kariera jaką zrobił Gordon Ramsay ma daleko idące konsekwencje dla niego samego i jego bliskich. Przeważnie są to konsekwencje bardzo pozytywne, ponieważ uznany kucharz i medialny showman wciąż otrzymuj

Restauratorzy na korepetycjach
świeże warzywa Kiedy Magda Gessler przekracza próg odwiedzanego lokalu, serca pracowników danego miejsca zamierają. Dla właścicieli udział w „Rewolucjach” może być albo receptą na sukces, albo sposobem na druzgocącą klęskę. Formuła audycji zakłada, że akcja poszczególnych odcinków rozgrywa się w mie

Rippli – szwajcarska potrawa mięsna
Szwajcarzy gustują nie tylko w ziemniakach i makaronach. Duże znaczenie w kuchni szwajcarskiej odgrywa mięso.Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze wyzwania w pracy pedagoga? Ze względu na to, że Szwajcarzy przez długi czas zajmowali się głównie hodowlą zwierząt, mięso pochodziło z ich własnych g

Rosół po staropolsku
Miód gryczanyvisgrana Rosół nazywany jest królową wszystkich zup. Gości na polskich stołach przy różnych okazjach. Choć jest nieskomplikowanym daniem, wymaga odpowiedniej receptury, by zachwycać swoim aromatem. Do dzisiaj uważa się, że rosół pokrzepia, szczególnie w chorobie. Staropolski rosół przy

Rozmaite stoły do jadalni uprzyjemnią każdy posiłek
kawa bezkofeinowa mielonacatering 3 posiłki tarnów Wybór odpowiedniego stołu do jadalni to, wbrew pozorom, bardzo duże wyzwanie. Na początku zaczynają się problemy z miejscem – stół musi być na tyle duży, by zapewnić wygodne sfery do spożywania posiłków wystarczająco dużej liczbie osób, a przy tym

Sachertorte – jeden z najsłynniejszych tortów świata
www.art-dance-ekg.comSól kłodawska różowa Któż z nas nie zna tortu Sachera? Kto z nas nie marzy o jego skosztowaniu? Tort Sachera bez wątpienia można zaliczyć do najpopularniejszych tortów na całym świecie. Nazwa tego tortu wywodzi się od pomysłodawcy przepisu. W 1832 roku zaledwie kilkunastoletni F

Sałatka ze śledziem i selerem
www.energiajestwnas.plhttps://jedzpij.pl/ W jaki sposób przygotować sałatkę ze śledziem i selerem? To bardzo proste. Zacznij od zebrania wszystkich niezbędnych składników. Będą to: – filety matjasa – groszek zielony – ziemniaki – marchew – jabłko – jaja – seler konserwowy – majonez Następnie możesz

Ser Raclette – szwajcarski rarytas
www.chwastobojczy.com.plcatering dietetyczny tarnów Szwajcaria to kraj znany głównie z gór, bezpiecznej jazdy, zegarków, czekolady, a także sera. Mało który kraj może poszczycić się tak unikalnymi i wyjątkowymi serami, których smak znany jest na całym świecie. Do takich serów z pewnością należy Racl

Sieć restauracji, która podbiła Polskę
Miód akacjowyherbata do restauracji Pierwszym wielkim sukcesem, jaki odniosła Magda Gessler, było zbudowanie przez nią sieci restauracji. Otwierała je w różnych miejscach kraju, a jej nazwisko szybko stało się magnesem przyciągającym gości. Lokale sygnowane osobą Magdy Gessler od początku kojarzyły

Sposób na szybką sałatkę
https://basiabasia.pl/maslo-orzechowe-a-odchudzanie-2/skrobka cukiernicza Matjas to przepyszna odmiana śledzia. Nic dziwnego, że istnieje tak wiele przypisów na przygotowanie matjasa. Większość z nich nie wymaga dużego wysiłku. To dodatkowa zaleta dla wielu osób. Niemniej jednak niektóre sałatki czy

Staropolskie pyzy ziemniaczane
https://jedzpij.pl/pestki-dyniwww.smakizroztocza.pl Pyzy ziemniaczane są znane od wielu lat. Warto poznać przepis na wykonanie domowych pyz, których smak nie dorównuje kupnym pyzom z paczki. Przyrządzenie jest naprawdę szybkie i proste. Do przygotowania pyz będziesz potrzebować ugotowanych ziemniakó

Staropolskie zrazy zawijane
www.efs.net.plkurs kuchnia włoska poznań Wołowe zawijane zrazy są doskonałą potrawą nie tylko od święta. Od lat goszczą na polskich stołach i cieszą się powodzeniem. Zrazy to danie szybkie i proste w wykonaniu. Bardzo dobrze komponują się wraz z kaszą gryczaną i grzybowym sosem. Do przygotowania teg

Sukces „Kuchennych Rewolucji”
www.27ulica.plhttps://pan-centrum.pl/12-wizytowki-czekoladowe Premiera programu „Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler” na antenie stacji TVN była sporym wydarzeniem medialnym. Po raz pierwszy na rodzimym rynku rozrywki pojawił się program, w którym centralną postacią była restauratorka i ekspert kulinar

Szaszłyki z łososia
https://basiabasia.pl/maslo-orzechowe-a-odchudzanie-2/serwetki dyspenserowe Latem bardzo często spędzamy czas przy grillu. Istnieje dużo przepisów na smaczne grillowane dania, ale warto czasami spróbować czegoś nowego i nieco poeksperymentować. Takim eksperymentem mogą być na przykład szaszłyki z ło

Szybko i wygodnie
www.emotionalism.orgkarton na ciasto Zastanawiając się nad najwygodniejszym miejscem, gdzie można jeść posiłki często myślimy nad efektownymi rozwiązaniami, ciekawymi aranżacjami wnętrz, czy nad jak najlepszym, a jednocześnie wydajnym i przytulnym pomieszczeniem. Jednak najczęściej posiłki jemy

Tafelspitz, czyli potrawa narodowa
Pitaya Catering Austriacy bardzo lubią dania mięsne. Ze wszystkich rodzajów mięs najbardziej gustują w wołowinie. Nic zatem dziwnego, że z tego mięsa przyrządza się danie narodowe, które zna każdy mieszkaniec tego kraju. Tafelspitz to inaczej gotowana do miękkości wołowina serwowana z warzywami. Ob

Tradycyjnie i nie tylko
www.lococatering.plhttps://visgrana.eu/ Miłośników tradycyjnej, konserwatywnej kuchni jest cała masa. I wcale nie jest to wyłącznie polska domena. Każdy kraj na świecie ma swoją rdzenną kuchnię, która kształtowała się na przestrzeni setek i tysięcy lat. Europejczycy są nierzadko zafascynowani kuchn

W poszukiwaniu ciekawych smaków
producent fartuchów ochronnychvisgrana Są ludzie, którzy najchętniej jedzą to, co dobrze znają i niezbyt chętnie wykraczają w swoich kulinarnych działaniach poza znane sobie ramy. Dotyczy to zwłaszcza starszego pokolenia gospodyń, które przywykły do tradycyjnych potraw i niekoniecznie mają ochotę na

W stołówce, czy przy biurku?
www.vitrostore.plnajlepszy catering tarnów Będąc w pracy często ledwo znajdujemy czas na drugie śniadanie, czy obiad. Zwłaszcza w dużych korporacjach często w firmie spędza się większość dnia i wychodzi dopiero późnym popołudniem, a wiadomo, że każdy, by sprawnie i efektywnie funkcjonować musi dosta

Wakacje na łonie natury
najlepszy catering tarnów Letnie miesiące to idealny czas, by chociaż na chwilę porzuć pracę w biurze, czy odpocząć od nauki szkolnej i odpocząć z dala od zgiełku wielkiego miasta. Dużo osób wybiera się na wakacje do mniejszych miejscowości, na wieś, gdzie można zebrać myśli, pooddychać świeżym powi

Wariacje makaronowe po szwajcarsku
świeże warzywapapilotki do babeczek W kuchni szwajcarskiej znajdziemy także inspiracje czerpane z innych kuchni. Do jednych z nich zalicza się makaron. Jedną z najbardziej znanych potraw, w której dominuje makaron jest alpermagronen. Potrawa ta trafiła do Szwajcarii wraz z włoskimi robotnikami, któ

Widzowie kochają programy o gotowaniu
mak nasiona cenaocet jabłkowy w proszku Niemal każdy program poświęcony kuchni jaki pojawia się w telewizji odnosi sukces. Z czego to wynika? Ludzie lubią dobre jedzenie i coraz śmielej eksperymentują z gotowaniem w domowym zaciszu. Siłą rzeczy spod ich ręki wychodzą coraz smaczniejsze dania, a

Widzowie kochają show
odzież do restauracjijadalne płatki róż Ludzie cieszą się telewizją wtedy, gdy na ekranie dzieje się coś efektownego i przykuwającego uwagę. Źródłem sukcesów poszczególnych audycji są ludzie, którzy się tam pojawiają, na czele z prowadzącymi. Magda Gessler ze swoją barwną osobowością okazała się być



