Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

Sałatka śledziowa na Boże Narodzenie
fartuch bawełniany damskiwww.smakizroztocza.pl Boże Narodzenie to święto, które słynie z przygotowywania wielu interesujących potraw. Oraz z tego, że dostajemy paczki na święta dla pracowników. Niektórzy trzymają się tradycyjnej liczby dwunastu dań, inni stawiają po prostu na kilka wybranych. Niezal

Wiosenna kolacja
sklep baristycznyopakowania papierowe Wiosna to pora roku, kiedy świat budzi się do życia, a ludzie odkrywają w sobie ogromne pokłady energii i chęci do życia. Jest to także czas, kiedy mamy znacznie więcej odwagi, która przejawia się także w kuchni. Warto więc poznać kilka ciekawych przepisów na

Staropolski chłodnik z botwinki
https://pan-centrum.pl/96-czekoladowe-upominkihttps://exeller.be/produkt/exelsoy-950m-izolat-bialka-sojowego-do-odzywek/ Tradycyjny chłodnik staropolski przyniesie nasycenie i orzeźwienie. Polecany jest przede wszystkim w gorące dni, kiedy potrzebujemy ochłodzenia. Chłodnik przyrządzony według staro

Matjas z ogórkami i jabłkami oraz curry
bestbann.comtacki aluminiowe do żywności Matjasa można przygotować na wiele sposób. Śledź świetnie komponuje się z wieloma składnikami – i to o różnych smakach. Doskonale matjas odnajduje się w daniach pełnych rodzimych akcentów. Produkty takie jak jabłka czy ogórki kiszone chętnie i często spożywam

Jak przygotować zupę grzybową po staropolsku?
www.kaunana.comświeże warzywa Przepisów na zupę grzybową jest bardzo wiele. Jeśli chcesz przygotować staropolską grzybową dla kilku osób potrzebne będą Ci: 4 dag suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, cebula, 3/4 szklanki gęstej śmietany, 10 łyżek kaszy perłowej, natka pietruszki i różne przyprawy.

Matjasa przyrządzaj według gustu
eattofitowoce do biura kraków Niezależnie od tego, jaki znajdziesz sposób na matjasa, pamiętaj, by przyrządzać go według własnego uznania – przynajmniej do pewnego stopnia. Co to oznacza? Matjas to przepyszna, delikatna wersja śledzia. Jest on wyławiany jeszcze przed pierwszym tarłem. Jest wiec to ś

Makaron w roli głównej
papierowe tackiAminokwas L-Arginina Kolacja to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia, dlatego nie powinniśmy o niej zapominać. Warto jednak pamiętać o tym, by dania konsumowane przez nas pod koniec dnia były zdrowe, smaczne, a także przygotowane z odpowiednich składników. Takie właśnie posiłki możemy zj

Staropolski krupnik z dodatkiem grzybów
zdrowiuskie.plkit pszczeli Warto znać przepis na staropolski krupnik z grzybami, bo ta tradycyjna zupa smakuje wyśmienicie, ale też i syci na długo. Krupnik znany jest już od wielu lat i wciąż z powodzeniem gości na polskich stołach. Do przygotowania zupy potrzebna będzie kasza perłowa (7 dag). Kasz

Kurczak w wersji austriackiej
świeże warzywamąka żytnia 720 Drób to kolejny rodzaj mięsa, który jest chętnie spożywany w Austrii. Austriacy mają swoją wersję kurczaka. Potrawa znana jest pod nazwą Backhendl. Przepis ten wywodzi się z XIX wieku. Początkowo kurczak ten spożywany był przez zamożną część społeczeństwa austriackiego

Kulinaria w telewizji
www.profilaktycznie.com.plhttps://exeller.be/produkt/exelsoy-995hi-izolat-bialka-sojowego-do-nastrzyku/ Audycje telewizyjne dotyczą bardzo wielu sfer. Jedne z nich są bardzo przyjemne, a inne niekoniecznie. Z pewnością dziedziną życia, która u zdecydowanej większości ludzi budzi wyłącznie pozytywne

Jedzenie w ciemności
izomalt do dekoracji Posiłki nie powinny wiązać się jedynie z przykrą koniecznością uzupełnienia brakujących kalorii i oddania organizmowi odrobiny witamin. Warto ciągle odkrywać nowe miejsca, gdzie można zjeść coś dobrego, a jednocześnie w przyjemny i ekscytujący sposób spędzić czas. Takim miejsc

Amaro polskim Ramsayem?
www.hanzeatycki.plhttps://poprostupycha.com.pl/ Poza Magdą Gessler nasz kraj również posiada ciekawe medialne postacie związane ściśle ze światem dobrej kuchni. Kimś takim jest z pewnością Wojciech Modest Amaro, który od Gesslerowej różni się tym, że jest przede wszystkim zawodowym kucharzem, a dop

Wariacje makaronowe po szwajcarsku
świeże warzywapapilotki do babeczek W kuchni szwajcarskiej znajdziemy także inspiracje czerpane z innych kuchni. Do jednych z nich zalicza się makaron. Jedną z najbardziej znanych potraw, w której dominuje makaron jest alpermagronen. Potrawa ta trafiła do Szwajcarii wraz z włoskimi robotnikami, któ

Widzowie kochają show
odzież do restauracjijadalne płatki róż Ludzie cieszą się telewizją wtedy, gdy na ekranie dzieje się coś efektownego i przykuwającego uwagę. Źródłem sukcesów poszczególnych audycji są ludzie, którzy się tam pojawiają, na czele z prowadzącymi. Magda Gessler ze swoją barwną osobowością okazała się być

Sałatka ze śledziem i selerem
www.energiajestwnas.plhttps://jedzpij.pl/ W jaki sposób przygotować sałatkę ze śledziem i selerem? To bardzo proste. Zacznij od zebrania wszystkich niezbędnych składników. Będą to: – filety matjasa – groszek zielony – ziemniaki – marchew – jabłko – jaja – seler konserwowy – majonez Następnie możesz

Limoniata rybna jak za starych czasów
bestbann.compersonalizowane fartuchy Kuchnia staropolska błędnie kojarzona jest wyłącznie z potrawami ociekającymi tłuszczem. Co prawda, odnajdziemy w niej dużo przepisów na dania mięsne, ale znaczna liczba dni postnych wymuszała znalezienie godnych zastępników mięsa. Jadano wówczas różne gatunki ry

Przyrządź bigos w staropolskim stylu
www.baliccy-art.plprzetworzone warzywa Sposobów przygotowywania bigosu jest naprawdę wiele. W każdym domu praktykuje się inny przepis na te tradycyjne polskie danie. W staropolskiej kuchni nie znano koncentratu pomidorowego, dlatego przygotowanie bigosu obywało się bez tego produktu. Zużywano za to

Piknik na łące
https://basiabasia.pl/produkt/basiabasia-pasta-sezamowa-tahini/owoce do biur Kiedy lato w pełni i słońce przyjemnie nas ogrzewa warto pomyśleć nad wybraniem się na obiad, czy popołudniową kawę na świeżym powietrzu. Pikniki to forma wypoczynku znana głównie w Stanach Zjednoczonych, jednak coraz częś

Ser Raclette – szwajcarski rarytas
www.chwastobojczy.com.plcatering dietetyczny tarnów Szwajcaria to kraj znany głównie z gór, bezpiecznej jazdy, zegarków, czekolady, a także sera. Mało który kraj może poszczycić się tak unikalnymi i wyjątkowymi serami, których smak znany jest na całym świecie. Do takich serów z pewnością należy Racl

Szwajcarskie alkohole
cukiernictwo opakowaniapitayacatering.com Miłośnicy mocniejszych trunków z pewnością powinni spróbować szwajcarskich specjałów. Są one niezastąpione zwłaszcza w jesienne i zimowe wieczory. W szczególności polecany jest likier wiśniowy, który działa niesamowicie rozgrzewająco. Likier ten znajdzie

Gesslerowa w ogniu krytyki
kubki jednorazoweprofesjonalne worki cukiernicze Nigdy nie jest tak, że wszyscy są zadowoleni i wszystkim się coś podoba. Zawsze znajdą się malkontenci, którzy atakują ludzi i sytuacje dla zasady. Jest również krytyka merytoryczna, ale nawet ona bywa interpretowana opacznie. Magda Gessler jako post

Matjas, pomidory i serowa pierzyna
pizza chorzówhttps://jedzpij.pl/ Matjas to idealny kandydat na element sałatki. Ryba jest niezwykle smaczna, a do tego zdrowa. Jakby tego było, matjasa bardzo łatwo można przygotować. Nie wymaga smażenia, gotowania czy pieczenia, by nadawać się do spożycia. Jedyną czynnością, którą trzeba wykonać je

Charakterystyka kuchni austriackiej
www.kwadrat.slupsk.plfit jedzenie tarnów Najbardziej znane dania kuchni austriackiej zainspirowane były typowymi potrawami takich kuchni, jak włoska, polska czy czeska. W codziennym jadłospisie przeciętnego Austriaka dominują potrawy mięsne. Kuchnia austriacka uchodzi za ciężkostrawną i niekiedy tł

Matjas z rzeżuchą
czekoladowe upominkidynia peski cena Rzeżucha to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju. Jak ją wyhodować – to wiedzą już dzieci w szkole podstawowej. Wiedza ta nie musi iść na marne. Sama rzeżucha nie jest może szczególnie atrakcyjną formą pożywienia. Ale już w zestawieniu z kilkoma inny