Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

W stołówce, czy przy biurku?
www.vitrostore.plnajlepszy catering tarnów Będąc w pracy często ledwo znajdujemy czas na drugie śniadanie, czy obiad. Zwłaszcza w dużych korporacjach często w firmie spędza się większość dnia i wychodzi dopiero późnym popołudniem, a wiadomo, że każdy, by sprawnie i efektywnie funkcjonować musi dosta

Śledzie z czosnkiem
https://visgrana.eu/restauracjamlodapolka.pl Śledź jest zdecydowanie zdrowym produktem spożywczym. To samo można powiedzieć o czosnku. Czosnek jest jednym z babcinych sposobów na wyleczenie przeziębienia czy wzmacnianie odporności. Co powiesz na to, by połączyć te dwa bardzo zdrowe produkty w jeden

Drożdżowa babka szafranowa, czyli staropolskie wypieki
www.2012gniewojca.plhttps://exeller.be/produkt/exelsoy-960-izolat-bialka-sojowego-do-produktow-wegetarianskich/ Babka drożdżowa to tradycyjny, słodki element świątecznego stołu. Nie trzeba jej jednak przygotowywać wyłącznie z okazji świąt. Dla amatorów słodkich babek, każda okazja jest dobra do jej

Staropolski żur z grzybami
rotawirusy.infohttps://visgrana.eu/ Staropolski żurek wciąż gości na stołach, a szczególnym powodzeniem cieszy się podczas Świąt Wielkiej Nocy. Staropolska receptura przygotowania sprawia, że jest nie tylko smaczny, ale i sycący. Aby przygotować żurek po staropolsku, przygotuj pół litra kwasu na żur

Schab ze śliwkami na staropolskim stole
https://basiabasia.pl/maslo-orzechowe-a-odchudzanie-2/czekolada dekoracyjna tort Staropolski schab ze śliwkami to potrawa znana przede wszystkim ze świątecznych stołów. Ale nie musi być wyłącznie przyrządzana od święta. W staropolskiej kuchni mięso podawano zarówno na ciepło jak i na zimno. Smakuje

Ziemniaczano śledziowy miks
https://visgrana.eu/szkolenia kuchnia włoska poznań Jakie są dwa najpopularniejsze produkty spożywcze w Polsce? Bez odpowiednich statystyk niełatwo odpowiedzieć na to pytanie, jednak bez pudła można strzelać, że wysoko na liście znajdują się śledzie oraz ziemniaki. Te pierwsze to częsta zakąska, a r

Gluhwein po austriacku
szkoleniana5.pl Grzane wino to bardzo popularny trunek w wielu krajach europejskich i nie tylko. Spożywane jest przeważnie w chłodne jesienne i zimowe wieczory. W krajach niemieckojęzycznych grzane wino znane jest pod nazwą Gluhwein. W zależności od kraju spożywa się je w różnych wersjach. W Niemcz

Warstwowa sałatka śledziowa
https://exeller.be/produkt/ripro-80-300-koncentrat-bialka-ryzowego/ Gdy sałatkę ułoży się warstwami, wygląda ona znacznie atrakcyjniej. Najlepiej sprawdź to własnej skórze i przygotuj warstwową sałatkę, której głównym składnikiem jest matjas. Jak to zrobić? Na początek zbierz składniki: – filety z m

Sałatka śledziowa na Boże Narodzenie
fartuch bawełniany damskiwww.smakizroztocza.pl Boże Narodzenie to święto, które słynie z przygotowywania wielu interesujących potraw. Oraz z tego, że dostajemy paczki na święta dla pracowników. Niektórzy trzymają się tradycyjnej liczby dwunastu dań, inni stawiają po prostu na kilka wybranych. Niezal

Wiosenna kolacja
sklep baristycznyopakowania papierowe Wiosna to pora roku, kiedy świat budzi się do życia, a ludzie odkrywają w sobie ogromne pokłady energii i chęci do życia. Jest to także czas, kiedy mamy znacznie więcej odwagi, która przejawia się także w kuchni. Warto więc poznać kilka ciekawych przepisów na

Staropolski chłodnik z botwinki
https://pan-centrum.pl/96-czekoladowe-upominkihttps://exeller.be/produkt/exelsoy-950m-izolat-bialka-sojowego-do-odzywek/ Tradycyjny chłodnik staropolski przyniesie nasycenie i orzeźwienie. Polecany jest przede wszystkim w gorące dni, kiedy potrzebujemy ochłodzenia. Chłodnik przyrządzony według staro

Matjas z ogórkami i jabłkami oraz curry
bestbann.comtacki aluminiowe do żywności Matjasa można przygotować na wiele sposób. Śledź świetnie komponuje się z wieloma składnikami – i to o różnych smakach. Doskonale matjas odnajduje się w daniach pełnych rodzimych akcentów. Produkty takie jak jabłka czy ogórki kiszone chętnie i często spożywam

Jak przygotować zupę grzybową po staropolsku?
www.kaunana.comświeże warzywa Przepisów na zupę grzybową jest bardzo wiele. Jeśli chcesz przygotować staropolską grzybową dla kilku osób potrzebne będą Ci: 4 dag suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, cebula, 3/4 szklanki gęstej śmietany, 10 łyżek kaszy perłowej, natka pietruszki i różne przyprawy.

Matjasa przyrządzaj według gustu
eattofitowoce do biura kraków Niezależnie od tego, jaki znajdziesz sposób na matjasa, pamiętaj, by przyrządzać go według własnego uznania – przynajmniej do pewnego stopnia. Co to oznacza? Matjas to przepyszna, delikatna wersja śledzia. Jest on wyławiany jeszcze przed pierwszym tarłem. Jest wiec to ś

Makaron w roli głównej
papierowe tackiAminokwas L-Arginina Kolacja to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia, dlatego nie powinniśmy o niej zapominać. Warto jednak pamiętać o tym, by dania konsumowane przez nas pod koniec dnia były zdrowe, smaczne, a także przygotowane z odpowiednich składników. Takie właśnie posiłki możemy zj

Staropolski krupnik z dodatkiem grzybów
zdrowiuskie.plkit pszczeli Warto znać przepis na staropolski krupnik z grzybami, bo ta tradycyjna zupa smakuje wyśmienicie, ale też i syci na długo. Krupnik znany jest już od wielu lat i wciąż z powodzeniem gości na polskich stołach. Do przygotowania zupy potrzebna będzie kasza perłowa (7 dag). Kasz

Kurczak w wersji austriackiej
świeże warzywamąka żytnia 720 Drób to kolejny rodzaj mięsa, który jest chętnie spożywany w Austrii. Austriacy mają swoją wersję kurczaka. Potrawa znana jest pod nazwą Backhendl. Przepis ten wywodzi się z XIX wieku. Początkowo kurczak ten spożywany był przez zamożną część społeczeństwa austriackiego

Kulinaria w telewizji
www.profilaktycznie.com.plhttps://exeller.be/produkt/exelsoy-995hi-izolat-bialka-sojowego-do-nastrzyku/ Audycje telewizyjne dotyczą bardzo wielu sfer. Jedne z nich są bardzo przyjemne, a inne niekoniecznie. Z pewnością dziedziną życia, która u zdecydowanej większości ludzi budzi wyłącznie pozytywne

Jedzenie w ciemności
izomalt do dekoracji Posiłki nie powinny wiązać się jedynie z przykrą koniecznością uzupełnienia brakujących kalorii i oddania organizmowi odrobiny witamin. Warto ciągle odkrywać nowe miejsca, gdzie można zjeść coś dobrego, a jednocześnie w przyjemny i ekscytujący sposób spędzić czas. Takim miejsc

Amaro polskim Ramsayem?
www.hanzeatycki.plhttps://poprostupycha.com.pl/ Poza Magdą Gessler nasz kraj również posiada ciekawe medialne postacie związane ściśle ze światem dobrej kuchni. Kimś takim jest z pewnością Wojciech Modest Amaro, który od Gesslerowej różni się tym, że jest przede wszystkim zawodowym kucharzem, a dop

Wariacje makaronowe po szwajcarsku
świeże warzywapapilotki do babeczek W kuchni szwajcarskiej znajdziemy także inspiracje czerpane z innych kuchni. Do jednych z nich zalicza się makaron. Jedną z najbardziej znanych potraw, w której dominuje makaron jest alpermagronen. Potrawa ta trafiła do Szwajcarii wraz z włoskimi robotnikami, któ

Widzowie kochają show
odzież do restauracjijadalne płatki róż Ludzie cieszą się telewizją wtedy, gdy na ekranie dzieje się coś efektownego i przykuwającego uwagę. Źródłem sukcesów poszczególnych audycji są ludzie, którzy się tam pojawiają, na czele z prowadzącymi. Magda Gessler ze swoją barwną osobowością okazała się być

Sałatka ze śledziem i selerem
www.energiajestwnas.plhttps://jedzpij.pl/ W jaki sposób przygotować sałatkę ze śledziem i selerem? To bardzo proste. Zacznij od zebrania wszystkich niezbędnych składników. Będą to: – filety matjasa – groszek zielony – ziemniaki – marchew – jabłko – jaja – seler konserwowy – majonez Następnie możesz

Limoniata rybna jak za starych czasów
bestbann.compersonalizowane fartuchy Kuchnia staropolska błędnie kojarzona jest wyłącznie z potrawami ociekającymi tłuszczem. Co prawda, odnajdziemy w niej dużo przepisów na dania mięsne, ale znaczna liczba dni postnych wymuszała znalezienie godnych zastępników mięsa. Jadano wówczas różne gatunki ry