kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
wirusy.org.pl

Nigdy nie jest tak, że wszyscy są zadowoleni i wszystkim się coś podoba. Zawsze znajdą się malkontenci, którzy atakują ludzi i sytuacje dla zasady. Jest również krytyka merytoryczna, ale nawet ona bywa interpretowana opacznie.

Magda Gessler jako postać bardzo wyrazista i silnie eksponowana medialnie musi liczyć się z dużym zakresem krytyki swojej osoby. Emisje kolejnych odcinków „Kuchennych Rewolucji” sprawiły, że z dużą uwagą zaczęto się przyglądać temu, co Gesslerowa robi i co mówi. Nie wszystkim się to podoba.

Zaczęto chociażby podważać jej kompetencje i trzeba uczciwie powiedzieć, że momentami gwiazda telewizji robi sporo, by dostarczyć swoim krytykom amunicji. Jej niektóre tezy związane z poszczególnymi daniami, a także rozwiązania, które stosuje, by udoskonalić potrawy spotykają się ze zdziwieniem wśród kucharzy i znawców kulinariów. Dyskusje na temat błędów rzeczowych popełnianych przez restauratorkę toczą się przede wszystkim w internecie, ponieważ w telewizji może ona liczyć na parasol ochronny.

Internauci są jednak recenzentami tyleż licznymi, co bezlitosnymi.