Kategoria: Catering
Podróż w czasie o kilka lat wstecz
Bary mleczne to już miejsca niemal historyczne, ściśle związane z tradycją Polski. Najbardziej upowszechniły się w okresie międzywojennym i po II wojnie światowej, stając się ulubionym miejscem tak zwykłych obywateli,
Read MoreFondue – danie znane nie tylko w Szwajcarii
Do jednych z najpopularniejszych dań szwajcarskich zalicza się fondue. Co kryje się po tą tajemniczą nazwą? Fondue składa się przede wszystkim z sera, który rozpuszcza
Read MoreStrudel jabłkowy – specjalność Austrii
Desery austriackie na niemal każdy miłośnik słodkości. Wielu z nich jednak nie wie, że ich ulubiony smakołyk pochodzi z tego kraju. Tak też jest w przypadku jabłkowego strudla, który w
Read MoreKolacja z widokiem na miasto
Każdy z nas lubi od czasu do czasu wybrać się w jakieś stylowe miejsce, gdzie można spokojnie zjeść kolacje, odstresować się, a przy okazji ucieszyć oczy niesamowitym widokiem. Obecnie
Read MoreZważ sobie obiad
Wracając zmęczonym po pracy, czy dniu spędzonym na uczelni często nie ma się siły, by ugotować samemu smaczny, domowy obiad. Dlatego w głowie pojawiają się pomysły, gdzie można wygodnie zjeść
Read MoreRippli – szwajcarska potrawa mięsna
Szwajcarzy gustują nie tylko w ziemniakach i makaronach. Duże znaczenie w kuchni szwajcarskiej odgrywa mięso. Ze względu na to, że Szwajcarzy przez długi czas zajmowali
Read More