kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Podróż w czasie o kilka lat wstecz

Bary mleczne to już miejsca niemal historyczne, ściśle związane z tradycją Polski. Najbardziej upowszechniły się w okresie międzywojennym i po II wojnie światowej, stając się ulubionym miejscem tak zwykłych obywateli,

Read More

Fondue – danie znane nie tylko w Szwajcarii

Do jednych z najpopularniejszych dań szwajcarskich zalicza się fondue. Co kryje się po tą tajemniczą nazwą? Fondue składa się przede wszystkim z sera, który rozpuszcza

Read More

Strudel jabłkowy – specjalność Austrii

Desery austriackie na niemal każdy miłośnik słodkości. Wielu z nich jednak nie wie, że ich ulubiony smakołyk pochodzi z tego kraju. Tak też jest w przypadku jabłkowego strudla, który w

Read More

Kolacja z widokiem na miasto

Każdy z nas lubi od czasu do czasu wybrać się w jakieś stylowe miejsce, gdzie można spokojnie zjeść kolacje, odstresować się, a przy okazji ucieszyć oczy niesamowitym widokiem. Obecnie

Read More

Zważ sobie obiad

Wracając zmęczonym po pracy, czy dniu spędzonym na uczelni często nie ma się siły, by ugotować samemu smaczny, domowy obiad. Dlatego w głowie pojawiają się pomysły, gdzie można wygodnie zjeść

Read More

Rippli – szwajcarska potrawa mięsna

Szwajcarzy gustują nie tylko w ziemniakach i makaronach. Duże znaczenie w kuchni szwajcarskiej odgrywa mięso. Ze względu na to, że Szwajcarzy przez długi czas zajmowali

Read More