kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
www.27ulica.pl

Premiera programu „Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler” na antenie stacji TVN była sporym wydarzeniem medialnym. Po raz pierwszy na rodzimym rynku rozrywki pojawił się program, w którym centralną postacią była restauratorka i ekspert kulinarny, a arenę wydarzeń stanowiły lokale gastronomiczne. Właśnie ta formuła dała wielki sukces tej serii w Wielkiej Brytanii i w Stanach Zjednoczonych. Tam architektem wysokiej oglądalności był przede wszystkim Gordon Ramsay, który zmieniając oblicze lokali (na przykład przez zdobione serwetki gastronomiczne), szedł jak burza.

www.r-med.com.pl

Gesslerowa postanowiła, że nie będzie od niego gorsza, dlatego od początku nie stroni od ostrych opinii, prowokacyjnych zachowań, a nawet sporej dozy wulgarności, która jest jedną z przyczyn ostrej krytyki programu. Polakom taka formuła i sama Magda Gessler jako bojownik o jakość w kuchni bardzo się spodobała, tak samo jak jej ekskluzywna restauracja warszawa. Jej fanpage na Facebooku liczy wiele tysięcy fanów, a co tydzień przed telewizyjnymi ekranami zasiadają miliony widzów. Po raz kolejny audycja, w której przewodnim motywem jest praca w kuchni i gotowanie odnosi sukces.