kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
www.27ulica.pl

Premiera programu „Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler” na antenie stacji TVN była sporym wydarzeniem medialnym. Po raz pierwszy na rodzimym rynku rozrywki pojawił się program, w którym centralną postacią była restauratorka i ekspert kulinarny, a arenę wydarzeń stanowiły lokale gastronomiczne. Właśnie ta formuła dała wielki sukces tej serii w Wielkiej Brytanii i w Stanach Zjednoczonych. Tam architektem wysokiej oglądalności był przede wszystkim Gordon Ramsay, który zmieniając oblicze lokali (na przykład przez zdobione serwetki gastronomiczne), szedł jak burza.

Gesslerowa postanowiła, że nie będzie od niego gorsza, dlatego od początku nie stroni od ostrych opinii, prowokacyjnych zachowań, a nawet sporej dozy wulgarności, która jest jedną z przyczyn ostrej krytyki programu. Polakom taka formuła i sama Magda Gessler jako bojownik o jakość w kuchni bardzo się spodobała, tak samo jak jej ekskluzywna restauracja warszawa. Jej fanpage na Facebooku liczy wiele tysięcy fanów, a co tydzień przed telewizyjnymi ekranami zasiadają miliony widzów. Po raz kolejny audycja, w której przewodnim motywem jest praca w kuchni i gotowanie odnosi sukces.