kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
www.bricks-bits.com.pl www.bicykl.kolobrzeg.pl

Zapiekanki warzywne z dodatkiem mięsa i aromatycznych ziół zdobywają coraz większą rzeszę fanów, co niewątpliwie wynika z ich wyjątkowego smaku oraz szybkiego i prostego przyrządzania. Zapiekanki charakteryzują się bowiem tym, że dają kucharzowi dużą dowolność w dziedzinie wykorzystywania składników i tworzenia nowych połączeń smakowych. A jakie zapiekanki najlepiej serwować na kolację? Przede wszystkim zapiekanki bazujące na takich warzywach jak brokuł, kalafior czy szparagi, które podawane z sosem beszamelowym są gwarancją udanej kolacji.

Ponadto warto zaserwować także zapiekanki z kurczaka, którego smak znakomicie dopełnią szpinak i suszone pomidory. Ciekawe zapiekanki mogą powstać także z ziemniaków czy kaszy, które wraz grzybami czy dynią są świetną alternatywą dla nudnych dań kolacyjnych. Zapiekanki są najlepszym dowodem na to, że proste i szybkie dania wcale nie muszą być banalne w smaku i wyglądzie.

Warto więc zainspirować się ciekawym połączeń warzyw, mięsa i grzybów i przyrządzić na kolację apetyczną zapiekankę.