kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
www.timberlog.pl

Rzeżucha to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju. Jak ją wyhodować – to wiedzą już dzieci w szkole podstawowej. Wiedza ta nie musi iść na marne. Sama rzeżucha nie jest może szczególnie atrakcyjną formą pożywienia. Ale już w zestawieniu z kilkoma innymi składnikami i odrobiną kreatywności może stać się naprawdę smacznym posiłkiem. Niezbędny będzie tutaj przede wszystkim matjas. Składniki, które musisz zebrać, to: – śledzie matjasy w oleju – por, rzeżucha – majonez – jajka – pieprz Teraz czas na przygotowanie posiłku. Wykonanie przepisu jest równie łatwe, jak hodowanie rzeżuchy.

Taką sałatkę mogą razem z rodzicami przygotowywać nawet dzieci. Zaczynamy od filetów z matjasa. Po wyjęciu z opakowania trzeba je opłukać lub wymoczyć we wodzie. To zależy od tego jak bardzo są słone. Śledzie o mocno intensywnym smaku długo moczymy, te delikatniejsze wystarczy opłukać. Matjasa kroimy w kostkę. Jednocześnie gotujemy jajko i tez kroimy. Ten sam los musi spotkać por oraz rzeżuchę.

Gdy wszystko jest już pokrojone, wrzucamy składniki do miski. Mieszamy i dodajemy majonez. Wedle uznania można użyć również przypraw. Wystarczą całkiem podstawowe przyprawy, takie jak pieprz i sól. Podobnie, jak w przypadku innych sałatek z matjasem, tak i ten przepis wymaga, by danie nieco się przegryzło. Sałatka będzie smakować najlepiej wtedy, gdy aromaty się wymieszają. W tym celu włóż ją do lodówki i odczekaj do następnego dnia. To już wszystko, pyszne danie jest gotowe.

uklad-odpornosciowy.chorobyswiata.com.pl

Można je podać gościom i czekać na komplementy.