kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca
Kolacja z grillem w tle
kawiarka do kawy pierzga

Kiedy zaczyna się robić ciepło, a dni stanowczo się wydłużają doskonale wiemy, że nadchodzi czas przyjęć w ogrodzie przy grillu.

Kolacje w ogrodzie mają swój niepowtarzalny klimat, przez co zachęcają do długich rozmów i spożywania aromatycznego jedzenia.

A jakie potrawy z grilla najlepiej przygotować na przyjęcie na świeżym powietrzu? Nie ulega wątpliwości, że wszystkim mięsożercom do gustu przypadną żeberka w sosie miodowym czy też karkówka marynowana w ziołach.

Równie dużym zainteresowaniem powinny cieszyć się także szaszłyki z kurczaka w sosie orzechowym.

www.helenakowalik.pl

Natomiast z myślą o osobach, które za mięsem nie przepadają możemy przygotować bakłażany lub cukinie nadziewane kurkami czy też camembert podawany z musem z malin lub żurawiną.

Kolacja z grillem w tle to gwarancja fantastycznego spotkania towarzyskiego i smacznych potraw, do przyrządzenia których nie potrzebujmy dużo czasu ani skomplikowanych umiejętności.

Jest to więc świetne rozwiązanie dla każdego amatora ogrodowych przyjęć i ciekawych smaków.