kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Amaro polskim Ramsayem?

Poza Magdą Gessler nasz kraj również posiada ciekawe medialne postacie związane ściśle ze światem dobrej kuchni. Kimś takim jest z pewnością Wojciech Modest Amaro, który od Gesslerowej różni się tym,

Read More

Pierogi z mięsem po staropolsku

Polskie pierogi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań naszego kraju. Nic dziwnego, bo już w staropolskim menu zajmowały ważne miejsce. Przyrządzano nie tylko pierogi wytrawne, ale powodzeniem cieszyły

Read More

Matjas, koperek i kiszone ogórki

Połączenie tradycyjnych polskich przekąsek może być doskonałym pomysłem. Matjas z kiszonymi ogórkami będzie smakował świetnie. Zwłaszcza, gdy doprawisz danie odrobiną koperku. Oczywiście to nie jedyne składniki. Czego

Read More

Matjasa przyrządzaj według gustu

Niezależnie od tego, jaki znajdziesz sposób na matjasa, pamiętaj, by przyrządzać go według własnego uznania – przynajmniej do pewnego stopnia. Co to oznacza? Matjas to przepyszna, delikatna wersja śledzia. Jest

Read More

Jedyny Polak z gwiazdką Michelin

Tym, co zdecydowanie wyróżnia Wojciecha Amaro na tle innych polskich kucharzy i restauratorów jest to, że jego klasę doceniono na całym świecie i nie są to tylko pochwały werbalne. Jego

Read More

Warszawski „Fukier” jak perła w koronie

Różne były i są koleje losów lokali, które stworzyła Magda Gessler, ale jeden z nich niezmiennie stanowi symbol jej sukcesu jako przedsiębiorcy i znawcy dobrej kuchni. Polecamy zapoznać się z

Read More