kukania

Dania z mrożone - szef kuchni poleca

Warszawski „Fukier” jak perła w koronie

Różne były i są koleje losów lokali, które stworzyła Magda Gessler, ale jeden z nich niezmiennie stanowi symbol jej sukcesu jako przedsiębiorcy i znawcy dobrej kuchni. Mowa o

Read More

Śledź i warstwa serowa

Matjas to szczególnie smakowita odmiana śledzia. Nic dziwnego, jest to ryba młoda, odłowiona przed pierwszym tarłem. W sklepach znajdziemy zarówno prawdziwe matjasy,

Read More

Sukces „Kuchennych Rewolucji”

Premiera programu „Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler” na antenie stacji TVN była sporym wydarzeniem medialnym. Po raz pierwszy na rodzimym rynku rozrywki pojawił się program, w którym centralną postacią była restauratorka

Read More

Nadworny cukiernik Lidla

Wiele uwagi poświęca się medialnie aktywnym kucharzom i to właśnie oni zgarniają dla siebie największy kawałek tortu popularności i splendoru. Skoro jednak o torcie mowa,

Read More

W poszukiwaniu ciekawych smaków

Są ludzie, którzy najchętniej jedzą to, co dobrze znają i niezbyt chętnie wykraczają w swoich kulinarnych działaniach poza znane sobie ramy. Dotyczy to zwłaszcza starszego pokolenia

Read More

Matjas z ogórkami i jabłkami oraz curry

Matjasa można przygotować na wiele sposób. Śledź świetnie komponuje się z wieloma składnikami – i to o różnych smakach. Doskonale matjas odnajduje się w daniach pełnych rodzimych akcentów. Produkty takie

Read More