Kategoria: Jedzenie
Staropolska piwna polewka na śniadanie
Piwna polewka to staropolskie danie, które chętnie jadano podczas śniadań. Taką polewkę można oczywiście jeść o każdej porze. Warto odświeżyć tradycyjne polskie smaki i przyrządzić polewkę piwną. Przygotowanie
Read MoreArogancja, którą pokochały miliony
Charakter Ramsaya nie ma prawa podobać się wszystkim, stąd restaurator dorobił się sporej rzeszy osób nastawionych do niego antypatycznie. Siła kompetencji i sukcesy na koncie robią jednak
Read MoreWarstwowa sałatka śledziowa
Gdy sałatkę ułoży się warstwami, wygląda ona znacznie atrakcyjniej. Najlepiej sprawdź to własnej skórze i przygotuj warstwową sałatkę, której głównym składnikiem jest matjas.
Read MoreZaczęło się od Ramsaya
Cała wielka moda na programy kulinarne, w których kluczową rolę odgrywa jedna charyzmatyczna postać wzięła się od jednego człowieka. Uchodzi on za jedną z żywych
Read MoreMatjas w wielu kolorach
Sam matjas nie wyróżnia się szczególnie jeśli chodzi o kolorystykę. Jednak w ten sposób może wyróżniać się sałatka śledziowa, jeśli tylko dobierzemy odpowiednie składniki. Jednym ze sposobów na matjasa jest
Read MoreStaropolski kapuśniak z wołowiną
Nie tylko bigos zajmuje ważne miejsce w staropolskim menu. Do dań przyrządzanych z kapusty zalicza się również kapuśniak. W menu góralskim znane pod nazwą „kwaśnica”
Read More